Duinwijklaan 49 - 1943 GB Beverwijk - Tel. 0251-212031  - Tel. 0251-274042

Dierenkliniek Duinwijklaan


Dierenkliniek Duinwijklaan in Beverwijk is een modern uitgeruste kliniek voor honden, katten, vogels, konijnen en knaagdieren met uitgebreide faciliteiten. Naast het stellen van een diagnose en het behandelen van klachten besteden wij ook veel aandacht aan uw vragen over de verzorging, voeding en het gedrag van uw huisdier. Dus als u vragen heeft, aarzel dan niet om deze te stellen.

U kunt ook bij ons terecht voor speciale voeding en preventieve middelen om uw huisdier gezond te houden. Wij hebben een ruime sortering aan ontworming- en vlooienbestrijdingsmiddelen, homeopathische en kruidenmiddelen, medisch voer voor uw hond, kat, vogel, konijn en knaagdier.

Bestel al uw dierbenodigdheden simpel via onze nieuwe webshop!

 
 

 

Thuisconsulten van uw eigen dierenarts
Huisvisite van de dierenarts is, zoals u wellicht weet, altijd mogelijk. Een huisvisite kunnen we iedere dag op het eind van de ochtend of middag plannen. Hier zijn altijd al extra kosten aan verbonden geweest.

Sinds kort bieden wij de mogelijkheid van thuisconsulten in de ochtend. De dierenarts komt dan tegen een gereduceerd tarief bij u thuis uw dier behandelen. Eventueel noodzakelijke medicijnen kunnen in de middag op de praktijk worden opgehaald en betaald.

Het verschil met de bovengenoemde huisvisite is dat we deze service enkel op de ochtenden als er 2 dierenartsen aanwezig zijn, kunnen aanbieden. Wij streven er naar op 1 ochtend meerdere thuisconsulten te combineren. Hierdoor en door u te vragen contant met de dierenarts af te rekenen, kunnen wij het tarief van de thuisconsulten op deze ochtenden laag houden.

Bel ons op 0251-212031 of 0251-274042 om een afspraak te maken voor een thuisconsult.

Nieuwe inenting Ziekte van Weil

Wij enten volgens de laatste richtlijnen van de faculteit Utrecht. Er is een nieuwe enting tegen Leptospirose (ziekte van Weil). De ziekte van Weil is een zgn. zoonose, dat betekent dat de mens besmet kan worden door het dier. Dit vaccin beschermt ook tegen twee nieuwe ziekteverwekkers (Leptospira) van de ziekte van Weil.

Om de bescherming tegen de nieuwe Leptospira op peil te brengen, zal de eerste keer de enting na 3 a 4 weken herhaald moeten worden. Daarna kan worden volstaan met 1x per jaar herhalen. De tweede enting na 3 weken bieden wij u aan tegen een sterk gereduceerd tarief.

Gebitsbehandeling

Wij beschikken over een professionele tandheelkunde unit en dentale röntgen-apparatuur. Door deze uitbreiding van apparatuur en uiteraard de nodige bijscholingen zijn bijna alle tandheelkundige ingrepen bij ons op de praktijk mogelijk geworden. Het maken van dentale röntgen foto's is essentieel voor het op verantwoorde wijze behandelen van gebitproblemen. Een doorverwijzing naar een kaakchirurg gebeurt door de aanwezigheid van de nieuwe apparatuur nu minder, maar behoort uiteraard nog wel tot de mogelijkheden. In sommige gevallen blijft dit helaas onvermijdelijk. Lees verder onder nieuws.

Nieuw vaccin voor konijnen

Er is een nieuw vaccin voor konijnen. Dit betekent dat de konijnen net als honden en katten maar 1 keer in het jaar gevaccineerd gaan worden en dit op elk gewenst tijdstip kan gebeuren. De speciale konijnen ent-uren komen dan ook te vervallen. Er kan dus het gehele jaar door een afspraak voor de vaccinatie gemaakt worden. Voor meer info zie konijnen.

Dierenfysiotherapeut Fred van der Putten

Al enige tijd werken wij samen met dierenfysiotherapeut Fred van der Putten. Sinds 1 april behandelt hij op dinsdag- en donderdagochtend patiënten bij ons op de praktijk.

De kosten per behandeling zijn € 40,--. Er zijn afhankelijk van de klacht gemiddeld 2 of 3 behandelingen nodig. Wij zien fysiotherapie als een waardevolle aanvulling na een orthopedische operatie, bij kreupelheden, moeilijk opstaan en andere pijnuitingen.

Zie voor meer informatie www.osteopaard.nl

Huisdierenverzekering

Tegenwoordig kunt u voor een redelijk maandbedrag een huisdierenverzekering afsluiten. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar www.proteq.nl of www.petplan.nl.