Duinwijklaan 49 - 1943 GB Beverwijk - Tel. 0251-212031  - Tel. 0251-274042

Het laatste nieuws van Dierenkliniek Duinwijklaan

Verruimde openingstijden en spreekuren.

Vanaf 1 juni 2015 komt dierenarts Mitzi van der Heijden ons team versterken. Zij heeft al eerder bij ons gewerkt en wij zijn erg blij dat zij weer terugkomt.

Vanaf 1 juni 2015 gaan wij vanwege de toenemende drukte ook op zaterdagochtend open. Daardoor is het vanaf 1 juni mogelijk op werkdagen in de ochtend, middag en avond (behalve de vrijdagavond) en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur afspraken te maken.


CARNIBEST hondenvoeding, vanaf nu bij ons verkrijgbaar!

Veel mensen willen hun dier graag vers vlees voeren. Wij vinden het belangrijk dat dit op een verantwoorde wijze gebeurd. Qua verse voeding staan wij achter carnibest omdat het een complete voeding voor uw dier is. Bij dieren met allergische problemen raden wij het aan als eliminatie dieet.

Carnibest is een complete hondenvoeding die bestaat uit voornamelijk vers vlees aangevuld met fijngemalen groentes, rijst, oliën, vitaminen en mineralen. Het wordt geleverd in diep gevroren worsten van 1000 en 500 gram.


GEBITSBEHANDELING:

Net als bij mensen neemt de tandheelkundige zorg een steeds belangrijkere plek in de algehele gezondheidszorg. Wist u bijvoorbeeld dat katten met suikerziekte die ontstoken tandvlees hebben meer insuline nodig hebben om hun suikerziekte te behandelen dan katten met een gezonde mond? En dat tandplaque (speeksel en bacteriën)kan leiden tot verlies van kaakbot waardoor tanden en kiezen los gaan zitten? De bacteriën kunnen vanuit de mond in de bloedbaan komen en zich nestelen in de nieren, lever of hartklepje.

Natuurlijk is het fijn dat wij als kliniek tandproblemen voor uw huisdier kunnen oplossen, echter de tandheelkunde staat of valt met u als eigenaar. Daarom adviseren wij u van jongs af aan uw huisdier te laten wennen aan het poetsen van het gebit. Wilt u hier uitleg over hebben, dan bent u - na het maken van een afspraak - van harte welkom op het gratis gebitconsult. Mocht u huisdier het poetsen niet toelaten dan bestaan er alternatieven. Ook hierover informeren wij u graag.

Heeft uw dier problemen aan het gebit ontwikkeld? Dan gaan we samen met u een plan maken hoe we deze problemen kunnen gaan oplossen. Tijdens een gebitconsult kunnen een aantal problemen opvallen maar helaas zijn sommige problemen alleen te vinden onder narcose.

Wat kunt u verwachten bij een gebitsbehandeling?

Een gebitsbehandeling gebeurt altijd onder algehele narcose. Ook bij deze behandelingen maken wij gebruik van gasanesthesie. Allereerst wordt het gebit gereinigd. Soms is het nodig om dentale röntgenfoto's te maken, ook dit overleggen wij eerst telefonisch met u. De uitslag van de foto's en de mogelijke oplossingen worden wederom met u besproken. Door op deze manier te werken, hoeft uw dier meestal maar 1 keer onder de narcose en blijft u op de hoogte van de behandeling en de kosten.